Het nieuwste Innovation Center, Matrix ONE, heeft zich gevestigd als een hypermodern, uiterst duurzaam innovatiegebouw dat volledig is ingericht voor ontmoeting en interactie. Dit opmerkelijke project, gelegen in het Science Park te Amsterdam, is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau MVRDV uit Rotterdam en werd eerder dit jaar geopend door de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Hunter Douglas Architectural, een toonaangevende speler op het gebied van architecturale plafond- en geveloplossingen, heeft met trots bijgedragen aan dit unieke project.

Matrix ONE maakt indruk met zijn duurzame karakter en lage CO2-uitstoot. Het gebouw maakt gebruik van natuurlijke ventilatie en geavanceerde smart building technologie om energie-efficiëntie te maximaliseren. Daarnaast beschikt het pand over HR++ glas in de gevel, een geavanceerde WKO-installatie (warmte-koudeopslag), 1000 vierkante meter zonnepanelen en een ruime fietsenstalling voor 300 fietsen. Alle gebruikte materialen zijn herbruikbaar en Matrix ONE heeft het prestigieuze BREEAM Excellent certificaat ontvangen, wat zijn toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid benadrukt.

Hunter Douglas Architectural heeft een cruciale rol gespeeld door het implementeren van het HeartFelt® vilten plafond- en wandsysteem, in combinatie met roostersystemen van gefineerd hout. Deze keuze draagt niet alleen bij aan de esthetische uitstraling van het gebouw maar versterkt ook de duurzaamheid en akoestiek, en creëert zo een ideale werkomgeving voor de betrokken bedrijven en onderzoekers.

Hans Weeland, senior projectadviseur namens Hunter Douglas Architectural, benadrukt: “Matrix ONE vertegenwoordigt een nieuw tijdperk van duurzame architectuur en samenwerking. De visie van MVRDV op duurzaamheid en Hunter Douglas Architectural’s toewijding aan kwaliteit en innovatie komen perfect samen in dit baanbrekende project. We zijn er trots op om deel uit te maken van dit inspirerende initiatief.”

Matrix ONE is een broedplaats voor innovatie, met state-of-the-art kantoren en laboratoria, een open sociaal gebied en de aanwezigheid van SustainaLab van de Universiteit van Amsterdam, waar onderzoekers, bedrijfsleven en overheid samenwerken aan het herstel van natuurlijke kringlopen en de toekomst van onze planeet.